U Zagrebu otvorena izložba “Predmet: Hrvatski”

Izložba autorica Ane Ćavar i Lahorke Plejić Poje nastala je u organizaciji Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu
izložba zagreb Grad Zagreb

U Galeriji Klovićevi dvori otvorena je izložba “Predmet: Hrvatski” u organizaciji Odsjeka za kroatistiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, autorica Ane Ćavar i Lahorke Plejić Poje.

Svi koji posjete izložbu moći će sjesti u školske klupe u kakvima su sjedili učenici u učionicama prije više od sto godina, a oni koji su skloniji suvremenoj tehnologiji moći će se poigrati i svoje znanje provjeriti i nadopuniti različitim digitalnim interaktivnim sadržajima.

– Riječ je, s jedne strane, o povijesti jednog od najvažnijih i satnicom najzastupljenijih predmeta u školi, a putem važnih i vrijednih eksponata moći će se pratiti razvoj metodičke literature, udžbenika i priručnika za nastavnike te nastavnih pomagala kao i mijene u nazivu samog jezika, poručio je na otvorenju zamjenik zagrebačkog gradonačelnika Luka Korlaet.

Izložba će trajati do 16. siječnja 2022., a moći će se razgledati svakim radnim danom od 11 do 19 sati, osim ponedjeljkom i blagdanima.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska