U Zagrebu otvoren Job Fair

Dvodnevna manifestacija okupila je više od 130 tvrtki, a u njenom sklopu održat će se 24 razgovora i 16 radionica
job fair Ured predsjednika RH/Marko Beljan

Petnaesti Job Fair, dvodnevna manifestacija kojoj je cilj povezati studente s potencijalnim poslodavcima, otvorena je danas u Sportskoj dvorani Martinovka, okupila je više od 130 tvrtki, a u njenom sklopu održat će se 24 razgovora i 16 radionica.

Dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Gordan Gledec izjavio je da njegov fakultet godišnje završi manje od 2000 studenata, a taj se broj smanjuje, dok potrebe za njima stalno rastu i premašuju gotovo 500 posto mogućnosti fakulteta. Ipak, naglasio je Gledec, studentima za vrijeme studija na prvom mjestu trebaju biti fakultetske obaveze, pa tek potom rad.

Predsjednik Republike Zoran Milanović obišao je Job fair i istaknuo važnost gradnje karijere jer “Hrvatska nema neke sirovine i sve što joj ostaje je život od rente, turizma”. Poručio je da Hrvatska kao nacija i država mora prekinuti svoju ovisnost o europskim fondovima jer gubi oštricu ambicije ako se pomiri sa životom samo od rente i parazitiranja na europskim fondovima.

– Budite ambiciozni, budite željni uspjeha i ja se ne bojim za vaš posao. Bio bih sretan da vaš posao bude u Hrvatskoj jer Hrvatska bez znanja ove vrste nema puno aduta koji mogu biti dovoljno neovisni i zarađivati da nam ničija pomoć više ne treba, nego da ju mi dajemo drugima, kaže Milanović.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska