U Zagrebu otvoren Festival jednakih mogućnosti

Festival jednakih mogućnosti održava se od 7. do 9. lipnja na zagrebačkom Jelačićevom trgu
Zagreb: Otvoren Festival jednakih mogu?nosti na Trgu bana Josipa Jela?i?a Patrik Macek/PIXSELL

Festival jednakih mogućnosti, međunarodnu manifestaciju urbane kulture osoba s invaliditetom koje s umjetnicima nastupaju u glazbeno-scenskom i likovnom programu te u edukacijsko-rekreacijskim i sportskim igrama otvorio je danas zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Festival jednakih mogućnosti održava se od 7. do 9. lipnja na zagrebačkom Jelačićevom trgu na kojem će osobe s invaliditetom pokazati što sve mogu dati svome gradu. Na festivalu nastupa više od 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Ovogodišnje, jubilarno izdanje održat će se i u čast nedavno preminulog predsjednika Društva tjelesnih invalida Milana Ožegovića – idejnog začetnika tog projekta koji je na brojne načine izravno utjecao na poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom u Hrvatskoj.

Uz Tomaševića, na otvorenju su bili predsjednica zagrebačkog Društva tjelesnih invalida Viktorija Lisec, državni tajnik Ministarstva kulture i medija te premijerov izaslanik Ivica Poljičak, državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Tomislav Paljak te zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Dario Jurišić.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska