Više od 900 izvođača

U Zagrebu otvoren 22. Festival jednakih mogućnosti

Riječ je o međunarodnoj manifestaciji urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom u suradnji s drugim umjetnicima
Otvorenje Festivala jednakih mogućnosti 2 Grad Zagreb

Gradonačelnik Tomislav Tomašević danas je otvorio 22. Festival jednakih mogućnosti koji se sljedeća tri dana održava na Trgu bana Jelačića. Riječ je o međunarodnoj manifestaciji urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom u suradnji s drugim umjetnicima.

– Ovaj festival je velika tradicija i obogaćuje kulturnu ponudu Zagreba. Festival organiziraju osobe s invaliditetom, a i čine većinu među izvođačima te volonterima. Osobe s invaliditetom zaslužuju imati jednake mogućnosti i zaslužuju pokazati sve što su pripremili za nas u sljedeća tri dana. Ponosan sam što smo udvostručili proračun Grada Zagreba za osobe s invaliditetom i što je Zagreb ove godine proglašen Europskom prijestolnicom inkluzije i raznolikosti, što možemo zahvaliti i našem programu za osobe s invaliditetom. Pozivamo sve Zagrepčane da dođu i podrže festival te njegove sudionike, naglasio je gradonačelnik Tomašević.

Festival je pokrenut još 2002. godine, a tijekom svih ovih godina ga organizira Društvo tjelesnih invalida. Kroz trodnevni program nastupit će preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih je 600 osoba s invaliditetom.

– Festival je ustanovljen kako bi osobe s invaliditetom pokazale svoje kreativne sposobnosti, da mogu pridonijeti kulturnoj ponudi grada i sudjelovati ravnopravno u izgradnji društvene zajednice, izjavila je predsjednica Društva tjelesnih invalida Viktorija Lisec.

Događanja
Grad Zagreb