U Zagrebu 384 aktivna bolesnika

Tijekom jučerašnjeg dana u Gradu Zagrebu dijagnosticirana su 22 COVID pozitivna bolesnika

Tijekom jučerašnjeg dana u Gradu Zagrebu dijagnosticirana su 22 COVID pozitivna bolesnika, izvijestio je Stožer civilne zaštite Grada Zagreba. U 15 slučajeva riječ je o kontaktima ranije oboljelih osoba, jedno moguće izlaganje u noćnom klubu te jedan uvoz iz BiH.

– Jučer smo ponovno postavili rekord, čak 480 obavljenih testiranja. Trenutno imamo 384 aktivna slučaja, 841 osoba je u samoizolaciji, dok od jučer imamo 21 novi oporavak, sveukupno 593 potencijalno izliječene osobe u Gradu Zagrebu, rekao je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “dr. Andrija Štampar” Zvonimir Šostar.

Također, od jučer na području PU zagrebačke nije bilo kršenja odluka Nacionalnog stožera civilne zaštite, dok su po dojavama građana zabilježena dva kršenja mjere samoizolacije. Na području spomenute Policijske uprave 1 388 osoba je pod COVID mjerama, odnosno 24 mjere više od jučer. Od toga ih je 11 manje na kućnom liječenju, sveukupno 300, dok se 1 088 mjera odnose na samoizolaciju, što je 35 osoba više.

– Svi pokazatelji opet upućuju da COVID ide dalje i da moramo živjeti s njim. Moramo biti još discipliniraniji te čuvati sebe i sve oko sebe, poručio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.