U Zagrebačkoj županiji u školu kreće 348 đaka

Sutra se nastavlja nastava u školama, ali samo za one najmlađe učenike. A otvaraju se i vrtići, pa će roditelji koji rade imati gdje ostaviti djecu

Sutra se nastavlja nastava u školama, ali samo za one najmlađe učenike. A otvaraju se i vrtići, pa će roditelji koji rade imati gdje ostaviti djecu.

Sutra će oko 5000 učenika od 1. do 4. razreda osnovnih škola sjesti u školske klupe čiji su roditelji dali suglasnost. No bez obzira na dva tjedna, koliko traje suglasnost odlaska djece u školu, nastavna godina, kako kaže ministrica Divjak, završava 26. lipnja.

Učiteljica koja će od 23 svoje djece u razredu imati samo jednu učenicu, sve ostale iz trećeg razreda ostatak vremena će predavati na daljinu svojima kada dođe doma. Radni dan će joj trajati otprilike od 8 do 23 sata.

Inače, po županijama je zanimljiva situacija dolaska učenika u škole. Primjerice, dok u Koprivničko-križevačkoj županiji neće doći ni jedan učenik, u Istarskoj očekuju njih 412, Osječko- baranjskoj 190, Primorsko-goranskoj 227, Šibensko-kninskoj 10, Dubrovačko-neretvanskoj 150. Inače, prema epidemiološkim uputama, strogo je zabranjen ulazak svih onih koji nisu toga dana u smjeni bilo za škole ili vrtiće. Kako doznajemo, za sve koji se ne pridržavaju pravila slijede novčane kazne donosi HRT.