U zagrebačkim reciklažnim dvorištima humanitarna akcija “Ubaci čep za skupi lijek!”

Sva reciklažna dvorišta kojima upravlja podružnica Čistoća od ovog tjedna primaju i plastične čepove za Udrugu oboljelih od leukemije i limfoma
čep Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U sklopu podrške humanitarnoj akciji “Ubaci čep za skupi lijek!”, sva reciklažna dvorišta u Zagrebu, kojima upravlja podružnica Čistoća, od ovog tjedna primaju i plastične čepove, izvijestili su iz Zagrebačkog holdinga.

Humanitarna akcija provodi se na području cijele Republike Hrvatske kako bi se, na ekološki prihvatljiv način, prikupili plastični čepovi, prodajom kojih Udruga oboljelih od leukemije i limfoma pribavlja novac koji će se koristiti radi liječenja, omogućavanja boravka obitelji u blizini mjesta liječenja te financiranja potrebnih lijekova i medicinskih pomagala. Prikupljaju se sve vrste plastičnih čepova i poklopaca od vode, sokova, mlijeka, jogurta, sireva, deterdženata, omekšivača, ulja i slično.

Svi čepovi prikupljeni na reciklažnim dvorištima, s popratnom dokumentacijom, sukladno zakonskoj proceduri bit će predani Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma, koja dalje traži i predaje prikupljene plastične čepove ovlaštenim otkupljivačima, priopćeno je.

Iz Zagrebačkog holdinga podsjetili su da je trenutno u funkciji 10 fiksnih i 10 mobilnih reciklažnih dvorišta na području Zagreba i sva su opremljena posebnim spremnicima u koje građani mogu donijeti čepove.

Događanja
Grad Zagreb
Hrvatska