U Vukovaru zbog korone zatvoren cijeli odjel bolnice

Zaustavljeni su svi zahvati na kirurgiji i ginekologiji te se pacijenti preusmjeravaju u Klinički bolnički centar Osijek i Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima

U posljednja 24 sata tri su osobe oboljele od COVIDA-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a epidemiološka situacija je pod kontrolom, izvijestio je na konferenciji za novinare županijski Stožer civilne zaštite.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić rekla je kako je prosječna dob prve 41 osobe koje su oboljele i izliječene bila 45 godina, a prosječna dob sada aktivno oboljelih je 35 godina.

– Od 38 oboljelih osoba jedna osoba je hospitalizirana u vinkovačkoj bolnici i njezino stanje je stabilno, rekla Krešić i dodala kako je od 38 oboljelih 20 osoba iz sedam obitelji, a ono što zabrinjava je da se za određeni broj oboljelih ne može utvrditi izvor zaraze.

U samoizolaciji na području županije je 219 osoba, od kojih je 40 zdravstvenih djelatnika, a među njima su i sve medicinske sestre s Odjela ginekologije vukovarske bolnice koje su otišle u samoizolaciju nakon što su se koronavirusom zarazile njihove dvije radne kolegice.

Rezultati dosad obrađenih briseva medicinskih sestara i njihovih kontakata su negativni, a zbog samoizolacije u vukovarskoj su bolnici neki odjeli reorganizirani. Zaustavljeni su svi zahvati na kirurgiji i ginekologiji te se pacijenti preusmjeravaju u Klinički bolnički centar Osijek i Opću županijsku bolnicu u Vinkovcima.