U Vrbovcu su oduvijek znali kaj su jeli naši stari

Vrbovec je već tradicionalno posljednjeg vikenda u kolovozu u znaku dobre, domaće hrane. Manifestacija „Kaj su jeli naši stari“, ove se godine održava po 38. put, a sve posjetitelje tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana očekuje bogata gastronomska ponuda, a kako se moglo čuti od organizatora nitko od posjetitelja iz Vrbovca ne bi smio otići gladan.

Jedan od noviteta ovogodišnje manifestacije su i nove udruge koje su se uključile u program; prije svega to su vatrogasci, lovci, pčelari te vinari uz već nezaobilazne ribiče, koji po tradiciji pripremaju šarana na rašljama.

-Stari smo, no još uvijek se trudimo biti inovativni i novi. Pripremili smo mnoštvo jela pripremljenih na starinski način. Tu je i bogat kulturno- umjetnički program te zabavni program. Ima svega i svačega, samo nam dođite, jer svi ste dobro došli- poručila je direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik.

Ovogodišnjoj manifestaciji odazvalo se trinaest udruga žena i Udruga pera, koje će tijekom dva dana ponuditi pregršt raznovrsne hrane, a sudeći prema reakcijama posjetitelja s današnjeg otvorenja manifestacije, hrana je i više nego ukusna i sjajno pripremljena.

-Ovo je najljepši vikend u godini za nas Vrbovčane. Svi smo živjeli za ovo i nadam se da ste zadovoljni. Hrane će ove godine biti više i to je ono glavno- istaknuo je gradonačelnik Vrbovca, Denis Kralj, uz kojeg se na otvorenju obratila i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak.

-Zagrebačka županija tradicionalno je pokrovitelj ove manifestacije i to zbog razloga što ova manifestacija doprinosi očuvanju kulturne i kulinarske baštine ovoga kraja, a onda i razvoju turizma, kako u Vrbovcu, tako i na području cijele županije- kazala je zamjenica župana.

Iako je na svečanom otvorenju manifestacije bio i ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, koji je bio u ulozi izaslanika Andreja Plenkovića, nije se našao među govornicima, kao što je to bio slučaj prijašnjih godina, kada su se redovito obraćali visoki državni službenici.

Što smo zabilježili prilikom današnjeg otvorenja manifestacije „Kaj su jeli naši stari“, pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.