U Varšavi započinje donatorska konferencija: Hrvatska daje Ukrajini pet milijuna eura pomoći

Vlada je u srijedu donijela odluku o pomoći od četiri milijuna eura te donacije vode i lijekova hrvatskih tvrtki vrijedne milijun eura
ukrajina Ilustracija

Hrvatska će Ukrajini pomoći s pet milijuna eura na donatorskoj konferenciji koja se održava u Varšavi i kojoj će se virtualno obratiti ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij.

Vlada je u srijedu donijela odluku o pomoći od četiri milijuna eura te donacije vode i lijekova hrvatskih tvrtki vrijedne milijun eura.

– Hrvatska zna što znači biti napadnut i nastaviti će pomagati Ukrajini ‘iz srca i iz principa’, rekao je premijer Andrej Plenković novinarima pri dolasku na konferenciju u organizaciji poljske i švedske vlade.

Uz Plenkovića je u Varšavu stigao i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, a na marginama skupa održat će se niz bilateralnih susreta, uključujući s odlazećim slovenskim premijerom Janezom Janšom.

Skup se održava na Nacionalnom stadionu u Varšavi i sudomaćini su joj poljski premijer Mateusz Morawiecki i švedska premijerka Magdalena Andersson, u partnerstvu s predsjednikom Europskog vijeća Charlesa Michela i predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen.

Hrvatska
Ostalo