U Varaždinu počinje revolucija u modelu prikupljanja otpada

Grad nabavlja 325 polupodzemnih spremnika vrijednih 6,8 milijuna kuna
1_634e85cbde69d_1200xrGrad Varaždin

Grad Varaždin nabavlja 325 polupodzemnih spremnika marke Molok za prikupljanje komunalnog otpada, vrijednih 6,8 milijuna kuna, koje će dostaviti zagrebačka tvrtka S.T.P. i ugraditi na 65 lokacija.

Gradonačelnik Neven Bosilj istaknuo je da potpisom ugovora “počinje revolucija u modelu prikupljanja otpada u gradu Varaždinu”.

– U tijeku je natječaj za dodatnu 31 lokaciju. Nakon toga, sve višestambene objekte u gradu opskrbit ćemo s ovim polupodzemnim spremnicima, izjavio je Bosilj pojasnivši da će se za svakog stanara znati koliko je puta i koliki volumen otpada ubacio jer će svi dobiti svoje digitalne ključeve. Rok isporuke spremnika je 18 mjeseci.

– Vjerujem da ćemo do kraja sljedeće godine sve ovo isporučiti, ugraditi i kompletno pripremiti novi sustav, kazao je gradonačelnik.

Na pitanje hoće li računi za građane biti manji, Bosilj je odgovorio da vrlo vjerojatno hoće jer će se napraviti model koji će, kazao je, “možda biti pravedniji od sadašnjeg sustava”.

– Kasnije ćemo korigirati na način da ćemo spustiti fiksnu cijenu, a vidjet ćemo što će biti s varijabilnim dijelom. Oni koji će proizvoditi više otpada plaćat će više, a oni koji će ga proizvoditi manje, plaćat će manje, zaključio je Bosilj.

Hrvatska
Ostalo
Regija