Tradicija se nastavlja

U Varaždinu otvoren 15. Obrtnički ulični sajam

U sklopu sajma na štandovima na Trgu kralja Tomislava, Franjevačkom trgu i u Pavlinskoj ulici varaždinski su obrtnici prezentirali i prodavali svoje ručne radove i proizvode
Varaždin: Predsjednik Milanović u društvu gradonačelnika Bosilja posjetio Obrtnički ulični sajam Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

U Varaždinu je danas otvoren 15. Obrtnički ulični sajam. U sklopu sajma na štandovima na Trgu kralja Tomislava, Franjevačkom trgu i u Pavlinskoj ulici varaždinski su obrtnici prezentirali i prodavali svoje ručne radove i proizvode.

– Našim vrijednim obrtnicama i obrtnicima, vidim da ima puno žena, možda i većina, želim niske poreze, dobre zarade i da vrlo brzo dođe dan kada neće više imati razloga odlaziti preko granice, u Sloveniju ili Austriju, jer će zarađivati isto, a njihovi gazde, obrtnici, bit će im u stanju isplatiti plaće i još zaraditi, poručio im je predsjednik Zoran Milanović koji je obišao štandove.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj podsjetio je kako obrtništvo u Varaždinu ima dugu i značajnu tradiciju te kako su u prošlosti upravo obrt i trgovina bile glavne gospodarske djelatnosti u gradu.

– Danas mladi rijetko gdje mogu vidjeti stare zanate, a vi ulažete u to da se oni ne zaborave, da se naša djeca ne izgube u digitalnom dobu i modernom načinu života i da sačuvamo ove temeljne ljudske vrijednosti, rekao je Bosilj.

Vladimir Bais, predsjednik Udruženja hrvatskih obrtnika Varaždin, koje je organiziralo sajam, istaknuo je kako obrtnici danas nastavljaju razvijati nasljeđe koje su im ostavili njihovi prethodnici.

– Koristeći alate i znanja, moderne, ali i one stare, nikad zaboravljene, danas stavljamo pred vas sve ono što obrtnici našeg kraja mogu, žele i ostvaruju, kazao je Bais.

Događanja
Hrvatska
Regija