U tijeku radovi uređenja nogostupa u Križu

Prometovanje Zagrebačkom ulicom ovih je dana otežano zbog radova uređenja nogostupa koje je započelo na dijelu od Maksimirske ulice do Trga Svetog Križa te na Trgu Svetog Križa. Uz spomenute radove na uređenju nogostupa provode se i radovi na obnovi podzemne električne mreže te obnovi elektroinstalacije i sustava javne rasvjete.

Radovima će se obuhvatiti kompletna obnova nogostupa, koja uključuje zamjenu postojećeg asfaltnog zastora uz završno opločenje opločnicima, a rekonstrukcija električne mreže obuhvaća zamjenu podzemnog voda električne mreže uz zamjenu postojećeg sustava javne rasvjete novim objektima i uređajima. Spomenutim radovima centar Križa dobiti će novi suvremeniji izgled. U tijeku izvođenja radova, kolni prilaz parcelama bit će kratkotrajno ograničen, te se građani pozivaju na strpljenje kao i da korištenje svojih vozila prilagode dinamici izvođenja radova.

Za radove na sanaciji nogostupa Općina Križ ostvarila je potporu Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu 100 tisuća kuna.

Hrvatska
Križ
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija