U subotu 11. Robokup u Ivanić- Gradu

Hrvatska zajednica tehničke kulture u suradnji s Osnovnom školom Stjepana Basaričeka iz Ivanić Grada, ove subote organizira 11. Robokup koji za cilj ima popularizaciju robotike.Riječ je o ekipnom natjecanju učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske u robotici, koje se od 2008. godine održava posljednje subote u siječnju. 

Sastavni dio Robokupa je natjecanje RoboStart namijenjeno djeci predškolske dobi i učenicima nižih razreda osnovnih škola. Smotra dječjeg stvaralaštva također je dio Robokupa, čime se djeci daje prilika da se iskažu i u ostalim djelatnostima vezanim uz robotiku, ali i tehničku kulturu općenito. Tako će ove godine članovi Malih knjižničara i robotičari Osnovne škole Stjepana Basaričeka u sklopu smotre prezentirati svoj projekt „Roboti u kazalištu“ te izvesti predstavu „Ljubavna balada u blizini Ivanić Grada“, koja je adaptacija istoimenog stripa kojeg su izdali prošle školske godine.

Prvi Robokup, održan 2008. godine, a okupio je osam ekipa; pet iz Zagreba, dvije iz Varaždina te jednu iz Cavtata, dok se ove godine očekuje daleko veći broj sudionika.