U Španskom uhićen par osumnjičen za neovlašteno držanje oružja i preprodaju droga

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad izvjesnim 33-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine te 33-godišnjom državljankom Slovenije koje se tereti za nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Naime, dvojac je na zasad neutvrđen način nabavio i bez prethodnog odobrenja posjedovao veće količine vatrenog oružja te su, radi daljnje preprodaje, također nabavljali veće količine kokaina i MDMA-a. Sumnja se da su spomenuti oružje i drogu skrivali u stanu na području Španskog, u kojem su inače neprijavljeno boravili te ondje pripremali drogu za daljnju preprodaju.

Temeljem saznanja, policijski su službenici zatekli Slovenku u hodniku zgrade te su joj u vlasništvu pronašli i oduzeli vrećicu s dva grama kokaina. Nastavno su obavili pretragu stana i ondje zatekli čak 3 pištolja Crvena zastava različitih modela te gotovo 50 komada odgovarajućeg streljiva, kao i pet komada tableta MDMA-a te 21 komad vrećica različitih dimenzija na kojima su pronađeni tragovi droga, a koje je žena prethodno pokušala oprati deterdžentom.

Također, tijekom istraživanja od muškarca je oduzeto 55 tisuća kuna te od žene 58 tisuća kuna za koje se sumnja da su pribavljeni prodajom droge.

Naposljetku, par je predan pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je dostavljena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.