Nakon više od pola stoljeća

U Samoboru se gradi nova osnovna škola i sportska dvorana

Započinje realizacija nove kapitalne investicije - izgradnja nove osnovne škole i sportske dvorane na području bivše vojarne Taborec
dsc_7831-enhanced-nr_163550.jpg Grad Samobor

Grad Samobor intenzivno radi na proširenju osnovnoškolskih kapaciteta jer se broj stanovnika konstantno povećava, a shodno tome i potreba za upisom djece u osnovne škole.

Nakon što je prošle školske godine svoja vrata učenicima prvih razreda Osnovne škole Bogumila Tonija otvorio trenutno najmoderniji odgojno-obrazovni objekt na području Samobora, onaj u Langovoj ulici, u planu je izgradnja sportske dvorane i dogradnja Osnovne škole Milana Langa u Bregani čime će se stvoriti uvjeti za održavanje nastave u jednoj smjeni i odvijanje sportskih aktivnosti učenika. Dograđeno će biti 500 m2 novog školskog prostora te će biti izgrađena sportska dvorana površine 2.102 m2. A ono najvažnije, nakon više od pola stoljeća čekanja, Grad Samobor potpisivanjem jučerašnjeg ugovora o početku radova, kreće u realizaciju nove kapitalne investicije – izgradnju nove osnovne škole i sportske dvorane na području bivše vojarne Taborec.

Škola i sportska dvorana planirane su na području nekadašnje vojarne, tako da će se rekonstruirati i dograditi postojeći objekt br. 5. Grad je pripremio kompletnu dokumentaciju i ishodio građevinsku dozvolu, a sada su osigurana i financijska sredstva za gradnju jer je iz fondova EU-a ostvareno čak 9.783.404,41 euro. Za ovaj kapitalni projekt u svojstvu izvođača odabrana je tvrtka Gradnja Futura d.o.o., u svojstvu voditelja projekta odabrana je tvrtka Subnecto d.o.o., dok će stručni nadzor obavljati tvrtka Progerea d.o.o.

Nakon uvodnih pozdrava predstavnika tvrtki, svim okupljenima dobrodošlicu je zaželjela i gradonačelnica Petra Škrobot.

– Iznimno sam sretna što smo došli do ove faze projekta. Ono što želim istaknuti je da je ovo dugo željeni i očekivani projekt u Samoboru. Sigurna sam da će projekt teći predviđenom dinamikom i da će sve proći u redu, ali i da ćemo uspješno surađivati na ovom gotovo 10 milijuna eura vrijednom projektu. Od dolaska na vlast nastojimo što više iskoristiti mogućnosti koje nam pružaju fondovi EU-a, a ovo je još jedna potvrda da se sav uloženi trud isplatio. Ovo je najveći iznos sredstava koji smo do sada ostvarili za jedan od brojnih projekata. Osiguranje sredstava za ovaj projekt planirali smo dijelom iz vlastitih prihoda Grada, a dijelom iz kapitalne pomoći iz fondova EU-a. Rekonstrukcije su uvijek izazovne i nadamo se da neće biti prevelikih iznenađenja. Želim vam svima puno sreće u ovom projektu, a mi ćemo vam biti na raspolaganju kao bi sve prošlo u najboljem redu, poručila je gradonačelnica Škrobot.

Projektom dogradnje i rekonstrukcije objekta za potrebe osnovne škole planirano je 20 razrednih odjeljenja za 440 učenika. Učionice će biti razmještene na tri etaže: u prizemlju je planiran blok s kuhinjom, blagovaonicom i višenamjenskim prostorom, a na katu administrativne prostorije: zbornice, kabineti te uredi za stručno osoblje. Također je predviđena i izgradnja školske sportske dvorane s pratećim sadržajima, povezane sa zgradom škole.

Aktualno
Samobor