U Samoboru otvorena izložba „Sinkroniciteti“

Riječ je o samostalnoj izložbi mlade zagrebačke umjetnice Andree Cihlar
samobor izložba

U samoborskoj Galeriji Prica svečano je otvorena samostalna izložba mlade zagrebačke umjetnice Andree Cihlar „Sinkroniciteti“.

Riječ je o seriji metalnih skulptura koje ona naziva “osobama” te nizom crteža nastalih u tehnici laviranog tuša. Područje sinkroniciteta Cihlar istražuje u skladu s Jungovom definicijom pojma kao “vremenski podudarne pojave uzročnih događaja”, a u izradi svojih skulptura koristi mjed, željezo, bakar i aluminij i stvara stilizirane osobe koje pričaju svoje slojevite priče i prenose emociju kao rezultat različitih životnih situacija i odluka.

Predsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Martina Glasnović u pozdravnoj riječi zahvalila je Galeriji Prica i Pučkom otvorenom učilištu Samobor na još jednoj iznimnoj izložbi.

– Sve nas koji pratimo rad Galerije Prica, iznova nas iznenadi i oduševljava raznolikost izloženih djela i predstavljenih ciklusa, a osobito kada se radi o mladim umjetnicima. Zagrebačka županija će kao i do sada, podupirati kvalitetne sadržaje kroz programe javnih potreba u kulturi, rekla je Glasnović.

Samoborska izložba je Andrei Cihlar peta samostalna izložba, a razgledati se može do 27. studenoga.

Događanja
Grad
Hrvatska
Samobor
Zagrebačka županija