U Rugvici osnovane još dvije poduzetničke zone

Vijećnici su na elektronskoj sjednici donijeli odluku o osnivanju dviju poduzetničkih zona; Rugvica-Jug i Rugvica-Istok

Općinsko vijeće Općine Rugvica proteklog je četvrtka održalo elektronsku sjednicu na kojoj su vijećnici usvojili sve točke dnevnog reda.

Vijećnici su tako donijeli odluku o osnivanju dviju poduzetničkih zona; Rugvica-Jug i Rugvica-Istok.

-Ovo je bitna odluka zbog proširenja naših zona. Riječ je o završnoj fazi kako bismo mogli ići prema Ministarstvu državne imovine, kako bi mogli dobiti i jedan dio zemljišta u tim zonama te ih proširiti zbog sve učestalijih potreba za velikim površinama i investicijama- ispričao nam je načelnik Mato Čičak upoznavši nas i s činjenicom kako je na ovoj sjednici Vijeća donijeta i Odluka o izradi Urbanističkog plana uređenja gospodarske zone „Kamenke“.

-Ta je Odluka vezana za UPU 22 u blizini IKEA-e. Sada smo s tom pričom došli do kraja kako bi se tamo mogla započeti graditi pogon za proizvodnju prozora i vrata. Drago mi je što su za odredište odabrali upravo Rugvicu- kaže nam Čičak.

Između ostalog, Vijeće je donijelo i Odluku o uključenju Općine u program izgradnje stanova po Programu društveno poticane stanogradnje, čime bi se u Jalševcu Nartskom trebali izgraditi ti stanovi.

-Nadam se da će to zaživjeti te da ćemo tamo uz pomoć države izgraditi stanove, po iskazanom interesu popunjenih upitnika- istaknuo je načelnik.

Također, Vijeće je dalo suglasnost na dogovor Općine i Dječjeg vrtića Vesela Pandica koji svoja vrata otvara 11. svibnja, te na dogovor Općine i Dječjeg vrtića Didi. Prema tom Odluci, Općina će sufinancirati njihov rad za vrijeme ove koronakrize, pri čemu roditelji za travanj nisu trebali ništa platiti, a s DV Vesela Pandica dogovoreno je da roditelji neće morati ništa platiti bez obzira na to išlo li njihovo dijete ili ne u vrtić.