U ponedjeljak otvaraju i ugostitelji koji nemaju terase

Ususret trećoj fazi relaksacije protuepidemijskih mjera ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak predstavio je neke od planiranih novina
Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite Srđan Vrančić/PIXSELL

Kako su najavili iz Nacionalnog stožera, u trećoj fazi popuštanja epidemioloških mjera, planiranoj za 11. svibnja, sastavit će se i okvir za svadbene svečanosti, s obzirom na to da one još nisu dopuštene iako vjenčanjima u crkvama ili matičnim uredima može prisustvovati šira obitelj.

Vezano uz održavanje nadolazećih parlamentarnih izbora, u Stožeru još nisu dali precizan odgovor, no ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak ocijenio je da je epidemiološka situacija i sada povoljna za održavanje izbora.

Capak je izvijestio i da je HZJZ danas objavio upute za otvaranje ugostiteljskih objekata 11. svibnja. U odnosu na prethodne najave, novina je da će se dopustiti rad i onim restoranima i kafićima koji nemaju terase. Ugostiteljski objekti moći će raditi i na terasama i u zatvorenom prostoru, uz poštivanje distance među stolovima i gostima te poštivanje strogih mjera higijene.

Također, ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je da će se nakon 11. svibnja razmotriti donošenje odluke o potpunom ukidanju propusnica za kretanje državom.

– Povoljna epidemiološka situacija omogućuje nam da razmotrimo taj potez. Dakle, o tome ćemo razgovarati 11. svibnja i donijeti odgovarajuću odluku koja može voditi i potpunom ukidanju propusnica.

Hrvatska
Ostalo