Dolijao kriminalni dvojac

U podzemnoj garaži pljačkali vozila i spremišta, a uz pomoć preinačenog procesora odvezli tuđi automobil

Dvojac je s jednog vozila čak demontirao i otuđio sva četiri kotača s pneumaticima
car-1590508_1280

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad dvije muške osobe (38, 52) koje se tereti za više provala, krađa te nabavljanje sredstava namijenjenih počinjenju kaznenog djela, dok se 52-godišnjaka samostalno tereti za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, kao i nedozvoljeno posjedovanje oružja, javlja PU zagrebačka.

Dvojac je u Oreškovićevoj ulici u Zagrebu, 3. lipnja u noćnim satima, ušao u stambenu zgrade te se liftom spustio do podzemne garaže. Ondje su provalili u VW Golf u vlasništvu 31-godišnjaka, iz kojeg su ukrali uređaj za gašenje požara, kutiju sa starim dijelovima automobila te ključ za otvaranje vrata garaže i rampe na parkiralištu. Potom su provalili u tereni Mercedes u vlasništvu poduzeća iz Zagreb te otuđili uređaj za peglanje cijevi, bušilicu, štemericu i više komada raznog sitnog alata. U trećem vozilu, Mercedesu u vlasništvu 32-godišnjaka, ukrali su usisivač i metalni kofer s raznim alatom, a nakon toga su s njega demontirali i otuđili sva četiri kotača s pneumaticima. Osim toga, otuđili su i četiri kotača s pneumaticima iz dva metalna spremišta u vlasništvu 39-godišnjaka i 30-godišnjaka koji se nalaze u garaži te iz njih također ukrali kufer, usisivač, bušilicu i drugi alat.

Četiri dana kasnije, u noćnim satima, ponovno su došli u Oreškovićevu ulicu gdje su zamjenom centralnog računala – procesora, otuđili osobni automobil marke VW Golf u vlasništvu 28-godišnjaka. Centralno računalo – procesor za pokretanje motora za vozila marke VW na kojem su napravili preinake kako bi mogli pokrenuti i motore drugih vozila, policija je pronašla u pretresu kuće 38-godišnjaka na području Velike Bune. Tijekom pretresa kuće 52-godišnjaka na području Križa, policija je također pronašla 2.932 grama konoplje i digitalnu vagu za precizno mjerenje, kao i 128 komada streljiva kalibra 7,62 x 51 mm, koje je držao bez dozvole.

Po dovršetku istraživanja, osumnjičeni su, uz posebno izvješće, predani pritvorskom nadzorniku.

Crna kronika
Grad Zagreb