U petak počinju Dani okusa hrvatske tradicije, doznajemo tko sudjeluje u Danima Okusa zagrebačkoga kraja

S područja Zagrebačke županije sudjeluje 9 objekata, nosioca standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja
Zagreb: Predstavljanje manifestacije Dani Okusa hrvatske tradicije Neva Zganec/PIXSELL

U prostorima Turističke zajednice Zagrebačke županije održana je tiskovna konferencija povodom održavanja manifestacije, trećeg nacionalnog Dana Okusa hrvatske tradicije koji će se održati od 18. do 29. studenoga.

Predstavili su se nosioci standarda Okusi tradicije zagrebačkoga kraja, ugostiteljski objekti: Vinogradarska kuća Braje, Restoran Samoborska klet, Izletište Vina Kos-Jurišić, Seosko domaćinstvo Stara preša, Restoran Mon Ami, Bistro Babriga, Restoran Ivančić, Krčma „Gabreku 1929.“ i Izletište Suhina koji sudjeluju u ovogodišnjim Danima Okusa zagrebačkoga kraja.

-Uzimajući u obzir da je hrana i piće na globalnom turističkom tržištu jedan od glavnih motiva putovanja, identificiran je veliki potencijal za iskorištavanje sinergija i planski razvoj. Turisti žele upoznati lokalnu gastronomiju i ponudu te tako doživjeti destinaciju- izjavila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović nadodavši;

-Turistička zajednica Zagrebačke županije upravo sinergijom svih dionika u turističkom lancu vrijednosti kroz treći nacionalni projekt Dani Okusa hrvatske tradicije jača razvijanje koncepta hrane i pića, odnosno strateškog pristupa, što je usvojeno i u Strategiji održivog turizma 2030.

Događanja
Hrvatska
Zagrebačka županija