Unaprjeđenje školskog sporta

U OŠ Otok otvorene novouređene sportske dvorane

Uređenje dvorane dijelom je investicijskog vala od 20 milijuna eura osiguranih iz gradskog proračuna
skolska dvorana(1) Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević posjetio je danas Osnovnu školu Otok u Zagrebu, kako bi obišao novouređene sportske dvorane u školi. U obilasku su mu se pridružili i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet.

– Cilj nam je značajno unaprijediti sustav sporta, sportsku infrastrukturu te školski i amaterski sport. Upravo zato, veliki fokus stavili smo na izgradnju, dogradnju i sanaciju školskih sportskih dvorana, kojih je u ovom mandatu realizirano već deset, a ove godine radimo još četiri. Ukupno ćemo za 14 školskih sportskih dvorana u ovom mandatu iz proračuna izdvojiti oko 20 milijuna eura, rekao je gradonačelnik Tomašević.

Radi se o dogradnji dvorana OŠ Dragutina Domjanića, OŠ Ante Kovačića i OŠ Ksavera Šandora Gjalskoga, obnovi dvorana OŠ Voltino, OŠ Brestje, OŠ Frana Krste Frankopana, OŠ Lovre plemenitog Matačića i OŠ Petra Zrinskog, OŠ Otok i OŠ Mladost. Uz to, trenutno su u tijeku radovi na sanaciji dvorane OŠ Kajzerica te Strojarske tehničke škole Fausta Vrančića, a do kraja ove godine započet ćemo i s radovima na sanaciji dvorane OŠ Ive Andrića te OŠ Sesvetski Kraljevec.

Gradonačelnik je istaknuo i da uskoro kreće obnova Doma sportova, izgradnja bazena u Španskom, uređenje ŠRC Luka, izgradnja nove žičare crvenog spusta, rekonstrukcija Kranjčevićeve, a usporedno s njom i realizacija novog maksimirskog stadiona.

– Školski sport izuzetno je važan za razvoj djece i mladih, stoga osim infrastrukture ulažemo i u klubove i saveze. Rebalansom ćemo ovaj mjesec povećati proračun za Program javnih potreba u sportu s 20 na 25 milijuna eura, povećali smo sredstva za plaće trenera, u svibnju smo raspisali natječaj za sufinanciranje vrhunskog sporta u kojem smo utrostručili sredstva u odnosu na prošlu godinu, a po prvi put krećemo i sa sportskim pilot projektima koje će sportski savezi provoditi s učenicima i učenicama u školama, istaknula je zamjenica Danijela Dolenec.

Događanja
Grad Zagreb