U Općinu Žumberak stiže projekt težak 27 milijuna kuna

Prilikom prošlotjednog potpisivanja ugovora o dodjeli 17,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava gradovima i općinama Zagrebačke županije, u ime svih potpisnika ugovora zahvalio se načelnik Općine Žumberak Zdenko Šiljak istaknuvši kako su za sredstva itekako značajna za razvoj malih općina, kakva je i Žumberak, koja je tom prilikom dobila 900 tisuća kuna.

-Naš proračun je oko 1,3 milijuna kuna, onda znate da je ovo zaista veliki iznos za nas. Sredstva ćemo iskoristi za izgradnju komunalne infrastrukture. Uglavnom za ceste za što smo i mi osigurali nešto sredstava. Prema našoj procjeni asfaltirat ćemo oko 5,5 kilometara prometnica- kazao je načelnik Šiljak, najavivši tom prilikom i jedan značajan projekt za Općinu Žumberak.

-Općina Žumberak je partner u projektu koji će se graditi u Sošicama. Riječ je o projektu koji je težak 27 milijuna kuna. Potpisivanje ugovora najavljeno je za ovaj tjedan. Odluka Vlade o osiguravanju sredstava iz EU je stigla. To će biti veliki iskorak za ovu moju malu općinu- nadovezao se Šiljak.