U nedjelju 17. Međužupanijski fašnik umirovljenika i građana

Udruga umirovljenika i građana „Treća dob“ Ivanić-Grad, a uz pokroviteljstvo Grada i Turističke zajednice, ove nedjelje organizira 17. Međužupanijski fašnik umirovljenika i građana koji će okupiti preko 300 maskiranih sudionika iz 10 udruga. 

Uz udrugu umirovljenika i građana „Treće dob“ te Gradsku udrugu umirovljenika Ivanić- Grad, na fašniku još sudjeluju i Udruga umirovljenika grada Crikvenice, Virovitice, Petrinje, Križa, Siska, Vrbovca, Velike Gorice te Udruga Bjelovarski slavuj. Sve njih predvodit će Princ i Princeza, Robin Hood i njegova svita te vještice. Gosti ovogodišnjeg fašnika su Plesna udruga Magi, Kloštranske mažoretkinje i Puhački orkestar KUD-a Preporod iz Dugog Sela.

Maskirane grupe okupljat će se od 14,30 sati na parkiralištu Zelenjak odakle će u 15,30 u povorci krenuti Ulicom kralja Tomislava do Trga Vladimira Nazora gdje će se sudionicima podijeliti krafne i čaj. Predstavljanje maskiranih grupa je u 17 sati u restoranu Ivanićanka uz prisustvo gostiju i gradonačelnika Javora Bojana Leša.

Organizatori navode kako pjesme i plesa neće nedostajati, a također proglasit će i tri najbolje grupne maske, te jednu pojedinačnu.