U Mariji Gorici održan 10. Božićni sajam

Sajam je okupio dvadesetak izlagača
marijagoricaautor_fotografije_drazen_kopac___8.jpg__648x432_q85_subsampling-2

U nizu predblagdanskih događanja, u Mariji Gorici održan je protekloga vikenda 10. Božićni sajam.

– Svatko od nas ima svoje brige, no danas zaboravite na njih! Danas nam mora biti veselo i lijepo!, poručila je načelnica Marije Gorice Marica Jančić, sretna što se nakon dvogodišnje stanke sajam ponovno održava.

– Imamo prigode vidjeti što rade naši OPG-ovci, a i vrijeme je darivanja. Svatko za sebe i svoje bližnje može naći neki poklon. No najvažnije, sajam smo posvetili našoj djeci, rekla je Jančić. Za sve mališane predškolske dobi Općina je osigurala prigodne poklone, koji su i podijeljeni, dok će školarci poklone dobiti na školskoj priredbi uoči blagdana Božića.

Dražen Kopač

Sajam je okupio dvadesetak izlagača, a otvorio ga je zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Zagrebačka županija itekako podržava ovakve manifestacije, a značajan obol daje i u razvoju ove općine. Samo zajedničkim snagama, u sinergiji s gradovima i općinama možemo uspješno razvijati županiju, poručio je Kolarec, rekavši da je u proračunu za 2023. povećan iznos kojim će se sufinancirati smještaj djece u dječjim vrtićima u ruralnim prostorima, da je osiguran novac za potpore poljoprivrednicima i gospodarstvenicima, kao i za gradnju infrastrukture u ruralnim područjima.

– To samo pokazuje da smo partner svim gradovima i općinama i da zajedničkim snagama želimo graditi bolje sutra županije, poručio je Kolarec.

FOTO: Dražen Kopač

Događanja
Hrvatska
Marija Gorica
Općina
Zagrebačka županija