U Mariji Gorici dvije osobe pozitivne na COVID-19, 15 njih u samoizolaciji

Načelnica Marica Jančić, izrazila je uvjerenje da će ova epidemija, a i mjere koje ju prate, trajati kraće ako se svi budu ponašali odgovorno i racionalno

Danas je načelnica Općine Marija Gorica Marica Jančić potvrdila kako na području općine Marija Gorica gotovo da nisu zabilježene štete od potresa koji se dogodio prije desetak dana, a u najvećoj mjeri je pogodio Zagreb. Iako je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio prirodnu nepogodu, vjeruje kako na području općine Marija gorica neće biti nikakvih prijava šteta.

Vezano uz epidemiju korona virusa, načelnica je još jednom zamolila sve da se ponašaju odgovorno i slušaju upute Nacionalnog stožera te iz stožera svojih općina. Izrazila je uvjerenje da će ova epidemija, a i mjere koje ju prate, trajati kraće ako se svi budu ponašali odgovorno i racionalno.

-Na području naše općine imamo dvoje stanovnika koji su pozitivni na korona virus te petnaest mještana koji su u samoizolaciji. Ostanite kod kuće, ne izlazite ako nije nužno. Organizirajte se da u trgovinu ne izlazite svaki dan, zamolite nekoga od susjeda koji idu na posao da vam naprave uslugu i obave nužnu kupovinu, apelira načelnica Marica Jančić te dodaje kako se propusnice izdaju samo za opravdane i hitne slučajeve, a općina mora funkcionirati i dalje iako su samo dvije zaposlenice.

Član Stožera civilne zaštite Općine Marija Gorica Ivan Jurišić iznio je podatak da su do sada izdali više od stotinu propusnica, a najavio je da se od sada zahtjevi za propusnice mogu podnijeti samo do 12 sati za idući dan.