U Klinča Sela zahvaljujući EDUKA-i došao još jedan vrijedan europski projekt

Iz Europskog socijalnog fonda za provođenje projekta "Sinekološka STEM EDUKAcija u Klinči" osigurano je 2.341.515,84 kune
WhatsApp Image 2021-06-29 at 17.03.18

EDUKA-Centar lokalnog razvoja s uspjehom je prošao na još jednom europskom natječaju. Naime, iz Europskog socijalnog fonda za provođenje projekta “Sinekološka STEM EDUKAcija u Klinči” osigurano je 2.341.515,84 kune. Partneri na ovom projektu su Institut Ruđer Bošković, Prirodoslovno-matematički fakultet i Općina Klinča Sela.

Ugovor o korištenju sredstava i početku provedbe dvogodišnjeg projekta preuzela je predsjednica Udruge Renata Kobetić.
-Radi se o sto posto bespovratnim sredstvima, pri čemu je iz Europske unije osigurano 85 posto sredstava, dok preostalih 15 posto osigurava Vlada RH. Radi se o projektu kojim se popularizira STEM, a namijenjen je djeci od vrtićke dobi pa do starijih osoba, s time da je naglasak na djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi- kaže nam predsjednica EDUKA-e Renata Kobetić te dalje otkriva;

-U okviru projekta uredit ćemo vrt bioraznolikosti, stvoriti laboratorij za provođenje radionice te urediti meteorološku stanicu. Sve ukupno održat ćemo u dvije godine 240 radionica iz svih područja STEMA-.

Zadovoljstvo novim europskim projektom na području općine, ne krije niti načelnik Miljenko Vučković.

-Ovo je sada već treći ugovor koji naše udruge dobivaju putem europskih natječaja. Za EDUKA-u je ovo drugi natječaj na kojem su prošli, a ono što mene naročito raduje je činjenica kako se naše udruge ne oslanjaju samo na općinski proračun, već sredstva pronalaze i prijavama na razne europske natječaje- istaknuo je načelnik Vučković.

Hrvatska
Klinča Sela
Općina
Ostalo
Zagrebačka županija