U Ježdovcu i Kerestincu zaplijenjeno više od 7 tona duhana

39-godišnjak je na dvije lokacije "pokrenuo" vlastitu proizvodnju rezanog duhana i motanih cigareta

PUZ

Dovršeno je kriminalističko istraživanje provedeno nad 39-godišnjakom kojega se tereti za nedozvoljenu proizvodnju, nedozvoljenu trgovinu i povredu žiga.

Prije svega, spomenuti je u Ježdovcu unajmio skladišni prostor te ondje montirao stroj za rezanje i usitnjavanje duhana. Nastavno je pribavio veće količine duhana u listu, kojega je obrađivao u navedenom prostoru i pakirao u krivotvorene plastične vrećice te takvog preprodavao na području Zagreba, Samobora i šireg područja Republike Hrvatske.

Sumnja se da je, također preprodavao cigarete pomoću stroja za punjenje kojega je nabavio i skrivao na adresi u Kerestincu.

Pretragom skladišta u Ježdovcu, policijski su službenici, uz rezalicu i drugu opremu, pronašli 6 270 kilograma lista duhana, 715 kilograma rezanog duhana, a na adresi u Kerestincu, uz punilicu, 145 komada plastičnih vrećica ispunjenih sitno rezanim duhanom sveukupne težine oko 40 kilograma, 107,8 kilograma sitno rezanog duhana te 103 komada cigareta ručno punjenih sitno rezanim duhanom.