U Jastrebarskom započeo Europski tjedan mobilnosti

Postavljenjem crteža i prometnih znakova na trgu Ljube Babića, u ponedjeljak 17. rujna, započelo je obilježavanje Europskog tjedna mobilnosti. Europski tjedan mobilnosti je manifestacija koja za cilj ima potaknuti javnu svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a samim time i poboljšati kvalitetu života građana. Na poseban način se potiču mjere usmjerene smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela kretanja i prijevoza u gradovima.

Tom na trgu Ljube Babića postavljeni crteži koje su naslikali mališani Dječjeg vrtića Radost Jastrebarsko, s ciljem upozorenja vozačima da smanje brzinu i povećaju pozornost jer se u neposrednoj blizini Trga nalazi dječje igralište. U petak 21. rujna, zatvorit će se za promet dio ulice Ivane Brlić-Mažuranić i ulica Cvjetnog naselja, od 17 sati do ponoći, čime će se obilježiti „Dan bez automobila“, a na prostoru kojih će se organizirati tjelesne aktivnosti za sve generacije (vježbanje na mini trampolinima, traženje blaga po perivoju Erdödy, natjecanje u zgibovima na street workout igralištu, baby utrka, natjecanje u najsporijoj vožnji na električnim biciklima te igranje igre“ Čovječe ne ljuti se“ u velikom prostornom izdanju…), uz (besplatnu) konzumaciju ukusnih smoothija od voća i povrća.

Europski tjedan mobilnosti ove se godine obilježava pod motom „Podijeli se, pokreni se!“, a u Jastrebarskom će se obilježiti u organizaciji Grada Jastrebarskog i Turističke zajednice.

Grad
Hrvatska
Jastrebarsko
Ostalo
Zagrebačka županija