Investicija od 3,3 milijuna eura

U Jakovlju položen kamen temeljac za novi vrtić

Novi vrtić imat će prostor za dvije jasličke i tri vrtićke grupe
449724622_10229836099260583_7953759347755228684_n

Polaganjem kamena temeljca obilježen je početak radova na izgradnji vrtića u općini Jakovlje. Investicija je to vrijedna 3,3 milijuna eura, a završetak radova očekuje se za godinu dana.

Novi vrtić imat će prostor za dvije jasličke i tri vrtićke grupe, kuhinju, garderobu, sanitarije, terase, prostorije za osoblje i administraciju, sportsku dvoranu i dječje igralište.

Ukupna investicija vrijedna je 3,3 milijuna eura, od čega je 950 tisuća eura osigurano iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, 22 tisuća eura dodijelila je Zagrebačka županija za izradu projektne dokumentacije, dok će ostatak sredstava iz vlastitog proračuna i kredita osigurati Općina Jakovlje.

Načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec istaknula je kako postojeći vrtić sa 110 mališana svojim kapacitetom više ne zadovoljava potrebe stanovništva, a s novim dječjim vrtićem, općina bi trebala imati dovoljno kapaciteta za upis sve vrtićke djece.

Predsjednik Županijske skupštine Mato Čičak, ujedno i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora istaknuo je kako je u prethodnom razdoblju kroz mjeru Ministarstva poljoprivrede već realizirano petstotinjak vrtića diljem zemlje, a sredstva koja su sada na raspolaganju potrebno je maksimalno iskoristi kako bi se najmlađim stanovnicima diljem županije pružili što kvalitetniji uvjeti odrastanja.

Čestitke svima uključenima u realizaciju ovog projekta u ime Zagrebačke županije uputio je zamjenik župana Ervin Kolarec, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH.

Ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti i obrazovanja Vesna Šerepac istaknula je kako je vrtić u Jakovlju jedan od 342 do sada potpisana projekta izgradnje dječjih vrtića diljem Hrvatske sredstvima NPOO-a.

Događanja
Jakovlje