U Ivanić-Gradu kreće brendiranje ‘vankuša’ i ‘belih kobasica’

Gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš pokrenuo je inicijativu za provođenje brendiranja tradicijskih autohtonih specijaliteta pod nazivom „Očuvanje proizvodnje tradicijskih specijaliteta „bele kobase“ i moslavačkih „vankuša“ te stvaranje brenda i zaštita tradicijskih gastronomskih proizvoda“. Ovi izuzetno vrijedni i kvalitetni tradicijski proizvodi mogu značajno obogatiti turističku ponudu i doprinijeti obogaćivanju zavičajne gastro ponude.

Krajnji cilj ovog projekta je zaštita imena i postupka proizvodnje uz prezentaciju proizvoda kroz zavičajno-gastro ponudu u ugostiteljskim objektima na području Ivanić-Grada i okolice, te u slobodnoj prodaji.

Predstavljanje tradicijskih specijaliteta „bele kobase“ i „vankuša“ održat će se 5. prosinca u 11 sati u restoranu Ivanićanka, gdje će se predstaviti projekt brendiranja i tradicijska priča o beloj kobasi i vankuši s načinom izrade. Nakon predstavljanja održat će se kušanje tradicijskih specijaliteta uz sljubiljivanje s autohtonim vinima Škrlet i 100% Premium bučnim uljem Buchusha.