U Istri nema novooboljelih

Jedan pacijent je izliječen, što čini ukupno 19 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji

U Istri nema novooboljelih od koronavirusa – od 51 uzorka brisa svi su negativni na COVID-19, a jedan pacijent je izliječen, što čini ukupno 19 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Istarske županije te dodali da se čekaju nalazi putnika iz Austrije.

– U Istarskoj županiji danas nema novooboljelih, ukupno je ispitan 51 uzorak brisa i svi su negativni na koronavirus i tako ostajemo na 81 zaraženoj osobi od početka epidemije. Jedan je pacijent izliječen u pulskoj bolnici što čini ukupno 19 izliječenih od koronavirusa u Istarskoj županiji, rekao je ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović na konferenciji za novinare u Puli.

Stojanović  je kazao kako je tijekom jučerašnjeg dana zabilježen dolazak građana iz Istre zrakoplovom iz Tunisa te autobusom iz Austrije.

– S područja Tunisa su zrakoplovom doputovale tri osobe koje su testirane prilikom dolaska i nalazi su im negativni te su oni u samoizolaciji. Također u samoizolaciji su i osobe koje su stigle iz Austrije, ali nalazi njihovih briseva još nisu poznati, rekao je Stojanović.