Skrivao ih u tovarnom prostoru

U Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 30 turskih migranata

Migranti su vraćeni u BiH, a vozač je uhićen
Na graničnom prijelazu s BiH prelasci su i dalje ograničeni na određene kategorije osoba Ivica Galović/PIXSELL

Vozeći teretni automobil s priključnim vozilom, 28-godišnjak je u ponedjeljak navečer u tovarnom prostoru pokušao preko starogradiškog graničnog prijelaza u Hrvatsku prokrijumčariti 30 turskih migranata, koji su otkriveni i vraćeni u BiH, a on uhićen.

Iz brodsko-posavske policije objavili su kako su pritvorili 28-godišnjeg hrvatskog državljanina i kazneno ga prijavili zbog protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice šengenskog sporazuma. Sinoć iza 22 sata teretnim automobilom s priključnim vozilom dovezao se na granični prijelaz Stara Gradiška, gdje su ga prekontrolirali policajci i carinici. Tom prilikom su u tovarnom prostoru priključnog vozila, između paleta s robom, pronašli 30 osoba.

Kriminalističkom istragom utvrđeno je da je 28-godišnjak iz koristoljublja pokušao nezakonito prokrijumčariti 30 državljana Turske, kojima je sukladno odredbama Zakona o strancima odbijen ulazak u Hrvatsku te su vraćeni u Bosnu i Hercegovinu. Uz kaznenu prijavu 28-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske.

Inače, vukovarsko-srijemski policajci su rano jutros uhitili 22-godišnjeg državljanina Švicarske i 31-godišnjaka s Kosova koje su na autocesti kod Županje otkrili kako Fordom slovenskih registracija te uz BMW kosovskih oznaka kao prethodnicu. prevoze šest turskih državljana. Riječ je bila o 30-godišnjem muškarcu, dvije žene od 22 i 33 godine, jednom muškom maloljetniku i dvoje djece.

Crna kronika
Hrvatska