U Hrvatskoj će se ovoga ljeta za sigurnost i povjerenje brinuti i šest korejskih policajaca

Predstavljen je ovogodišnji projekt "Sigurna turistička sezona" u kojem po prvi puta sudjeluju policijski službenici iz Republike Koreje
Zagreb: U sklopu projekta Sigurna turistička sezona predstavljeni južno korejski policajci

Na konferenciji za medije u prostorijama Policijske uprave zagrebačke predstavljen je ovogodišnji projekt “Sigurna turistička sezona” u kojem po prvi puta sudjeluju policijski službenici iz Republike Koreje.

Spomenuti se projekt u Hrvatskoj provodi od 2006. godine, a do sada je okupio 804 strana policijska službenika iz 19 zemalja svijeta pa tako i ovih šest iz Republike Koreje koji će tijekom srpnja i kolovoza raditi u Zagrebu, Splitu i Dubrovniku. Njihova uloga je prije svega biti na usluzi i pomoći svojim građanima koji za vrijeme turističke sezone posjete Hrvatsku, a potom i da s tuzemnim policijskim snagama ostvare dobru komunikaciju.

Konferenciji je nazočila i Vice Konzulica iz Veleposlanstva Republike Koreje Junghyun Park, koja se ovom prilikom zahvalila Vladi RH na pozivu te istaknula kako će suradnja na ovom projektu zasigurno dovesti i do njenog daljnjeg razvoja na drugim područjima, kao i doprinijeti prijateljstvu ove dvije zemlje.

Naposljetku, u posljednje dvije godine 400 tisuća korejskih turista posjetilo je Republiku Hrvatsku, a uvođenjem direktnog leta između Zagreba i Seoula, očekuje se da će ta brojka nastaviti rasti.

Grad Zagreb
Hrvatska
Zanimljivosti