U hrvatski zatvor predao se Filip Korać, neosuđivani pripadnik srpskog krim miljea

Predao se u Zagrebu nakon što je doznao da se u Hrvatskoj protiv njega vodi postupak zbog krivotvorenja putovnice
lisice-uhicenje-ruke

Filip Korać kojega mediji opisuju kao jednog od šefova tzv. Zemunskog klana predao se u utorak u Zagrebu nakon što je doznao da se u Hrvatskoj protiv njega vodi postupak zbog krivotvorenja putovnice, potvrdio je njegov odvjetnik Gordan Preglej.

Korać je došao do saznanja da se protiv njega vodi postupak u Hrvatskoj i želio je riješiti tu situaciju, rekao je Preglej Hini, dodavši da ga je osumnjičeni kontaktirao i zamolio da preuzme njegov predmet u kojem je protiv njega pokrenuta istraga. Odvjetnik koji je Koraća dopratio do istražnog zatvora u Remetincu kaže kako mu je u tom slučaju jedino poznato da je pokrenuta istraga zbog krivotvorenja dokumenata.

Mediji su povezivali Koraća sa srpskim Zemunskim klanom i crnogorskim Škaljarskim klanom, no odvjetnik kaže da je on neosuđivana osoba protiv koje se u Srbiji ne vodi ni jedan kazneni postupak. Nije poznato kako je Korać doznao da se protiv njega u Hrvatskoj vodi kazneni postupak.

Jutarnji list objavio je da su protiv Koraća pokrenute istražne radnje zbog posjedovanja krivotvorene hrvatske putovnice te mu je u odsutnosti bio određen istražni zatvor, dok je Hrvatska bila raspisala međunarodnu tjeralicu i europski uhidbeni nalog.

Koraća se povezivalo s likvidacijama pripadnika kriminalnog miljea u Srbiji, Crnoj Gori i drugim zemljama, a navodno je krajem 2017. organizirao dolazak Splićana koji su se tukli na utakmicu Partizana i Crvene zvezde u Beogradu.

Po pisanju medija on je čovjek od najvećeg povjerenja vođe Zemunskog klana Luke Bojovića koji je uhićen u veljači 2012. u Španjolskoj gdje služi zatvorsku kaznu. Njihova organizacija bliska je Škaljarskom klanu koji je u “ratu” sa suparničkim Kavačkim klanom zbog čega su i zaratili s Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem.

Korać je po pisanju srpskih medija bio evidentiran zbog navodnih nanošenja teških tjelesnih ozljeda, krivotvorenja novca, krađe, ilegalnog pokušaja prelaska granice i trgovine drogom, ali nikad nije osuđivan za ta nedjela. Jedino je bio uhićen zbog ubojstva Čede Đokića, ali je ubrzo pušten na slobodu.

Hrvatska
Ostalo