U gašenju požara ozlijeđen vatrogasac

Kolima hitne pomoći prevezen je u bolnicu

Miroslav Lelas/PIXSELL

Jedan je vatrogasac ozlijedio nogu gaseći požar u utorak navečer u Naklicama kod Omiša te je prevezen kolima hitne pomoći u splitski KBC, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog operativnog središta u Splitu.

Kako su rekli u vatrogasnom središtu, taj je požar, koji je buknuo oko 18 sati, gasilo 50-ak vatrogasaca s 13 vatrogasnih vozila, a ugašen je oko 21:30 sati.

Jedan požar je sinoć buknuo na području Lovačkog puta u splitskom naselju Mejaši gdje je vatra, kako su rekli u vatrogasnom središtu, prolazila između kuća pa je više građana iz tog naselja zvalo telefonom. U tom je požaru, kako je rečeno, opožareno oko osam tisuća četvornih trave, a nagorjela su i dva auta. Taj je požar 15 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila uspjelo ugasiti nešto poslije ponoći.

Na području Segeta Gornjeg oko 23:30 buknuo je požar koji je dvadesetak trogirskih vatrogasaca s osam vozila uspjelo lokalizirati oko 1:30 sati, izvijestili su iz Županijskog vatrogasnog središta u Splitu. U tom je požaru opožareno oko 3,5 hektara trave i niskog raslinja, a nagorjelo je i nekoliko drvenih stupova za električnu struju.