U tijeku je saniranje rupa

U Gabajevoj Gredi došlo do propuštanja poplavnih voda kroz nasip

Očekuje se da će se Drava podići još 10 do 20 centimetara
Fotografije iz zraka poplavljenog sela Drnje Luka Stanzl/PIXSELL

Dok se u Drnju u Koprivničko-križevačkoj županiji vrhunac vodenog vala očekuje noćas, nizvodno u Gabajevoj Gredi, naselju u sastavu Općine Hlebine, nasip je počeo propuštati dravsku vodu, a načelnik županijskog Stožera CZ Ratimir Ljubić kazao je kako je u tijeku saniranje rupa.

-U Gabajevoj Gredi je došlo do propuštanja poplavnih voda kroz nasip. Operativne snage civilne zaštite zajedno s mještanima saniraju te rupe gdje propušta voda. Zbog velike potrebe, velikog broja ljudi, zatražena je pomoć Hrvatske vojske i uskoro dolazi 150 vojnika na ispomoć, zajedno sa 100 vatrogasaca koji su već tamo i 50 mještana koji pomažu i dalje rade- rekao je Ljubić za Dnevnik HRT-a.

U Hlebinama živi 1200 ljudi. Ljubić je rekao i kako oštećenje nasipa nije veliko pa tako niti propusnost.

Tucaković: Sigurno će još 10-ak dana trajati cijela ta priča

-Drava je još s tendencijom rasta. Onaj dio koji je bio u Drnju jutros, dakle tamo je i dalje poplavljen dio uz kuće u Dravskoj ulici, sada se preselio ovdje. Došlo je do izbijanja vode iza nasipa, rade se bunari da se ta voda zaustavi. Tu je preko 300 vatrogasaca, veliki broj građana koji su došli pomoći i načelnica općine- izjavio je za Dnevnik Nove TV glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Zahvalio je svima koji su pomogli, ali i upozorio ljude da ne djeluju na svoju ruku.

-150 vojnika do 200 će doći kroz naredna tri do četiri sata. Vidjet ćemo hoće li trebati nešto raditi ili neće. Ovdje se nalazi veliki broj ljudi, još dolaze, pristižu, vreće se pune. Svaka pomoć je dobrodošla- poručio je.

Očekuje se da će se Drava podići još 10 do 20 centimetara.

-Drava se mora pratiti skroz nizvodno. Imamo na području Sopja također organizaciju postavljanja vreća s pijeskom, utvrđivanja nasipa u Virovitičko-podravskoj županiji i tako ćemo trebati Dravu ispratiti sve do Slavonije dolje- pojasnio je.

Ovo nije kraj, očekuje se još poplava.

-Sigurno će još 10-ak dana to trajati cijela ta priča. Dakle treba izdržati- zaključio je Tucaković.

Ostalo
Regija