U Dubravici bez dodatnog širenja bolesti

Nije bilo dodatnog širenja bolesti na području općine Dubravica, pa je broj oboljelih i nadalje četiri, dok je u samoizolaciji 13 ljudi

Nije bilo dodatnog širenja bolesti na području općine Dubravica, pa je broj oboljelih i nadalje četiri. U samoizolaciji je 13 ljudi, ali to i dalje označava mogućnost širenja bolesti, a svi se nadaju da do toga ipak neće doći.

Dodatna se odgovornost očekuje nakon što je omogućeno slobodno kretanje u Grad Zagreb, a to su mjere koje pokazuju kako stožeri pomno razmatraju svaku mjeru. Situacija s korona virusom gotovo je u potpunosti paralizirala rad općinske uprave, a načelnik Općine Dubravica Marin Štritof nada se da će uskoro situacija biti značajno bolja.

Unatoč svemu, ovih dana u Općina Dubravica zaprimila je građevinsku dozvolu za kulturno-turistički centar koji će se graditi kao zamjenska zgrada na prostoru stare škole u Dubravici. Izradu projekata je s 85 posto financiralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU, a sada se čeka raspisivanje natječaja iz Mjere 7.4.1. Programa ruralnog razvoja kako bi mogli aplicirati za EU- financijska sredstva za izgradnju.