U Brdovcu se osniva novi dječji vrtić

Općinsko vijeće Općine Brdovec prihvatilo je osnivanje novog općinskog dječjeg vrtića. Naime, na inicijativu Grad Zaprešića postojeći Dječji vrtić Maslačak, koji ima na području općine Brdovec tri objekta, osnovat će novi vrtić kojeg će onda preuzeti Općina Brdovec.

Nova ustanova zvat će se Dječji vrtić Videk, a privremena ravnateljica bit će Dragica Pernar koja je do umirovljenja radila kao ravnateljica DV Maslačak. Novi vrtić djelovat će na tri lokacije: Brdovec, Januševec i Laduč, a Općina Brdovec se obvezuje zadržati stečena prava zaposlenika minimalno deset godina.

Vijećnici su prihvatili i novu Odluku o komunalnom redu sukladno zakonskim promjenama koje komunalnom redaru daju veće ovlasti na terenu, a aktualni sat bio je rezerviran za upute o kašnjenju s dovršetkom rekonstrukcije Beluhanove i Anićeve ulice u Brdovcu te o radovima na rekonstrukciji državne ceste Harmica- Zaprešić. I dok državna cesta prati zacrtani ritam radova, radovi na Beluhanovoj i Anićevoj već su odavno prekoračili sve rokove.  

Načelnik Alen Prelec izrazi je veliko nezadovoljstvo izvođačem radova, ali trenutno su im ruke vezane i nadaju se obećanju da će radovi biti dovršeni kroz deset dana.