U Bistri završio projekt Zaželi

Završnom konferencijom za medije danas je u Bistri službeno zatvoren Projekt „Zaželi u Općini Bistra“. Projekt je financiran u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Vrijednost projekta bila je ugovorena u iznosu od gotovo milijun kuna što se financiralo iz fondova EU, a kroz projekt je desetak dugotrajno nezaposlenih žena s područja općine dobilo posao tijekom posljednjih 12 mjeseci. One su se brinule o 60 potrebitih sumještana kojima su bile na pomoć pri obavljanju kupovine namirnica, nabave lijekova, posjeta liječniku…

Projektom je zamišljeno uključiti žene u nepovoljnom položaju na tržište rada, a to im je omogućeno i edukacijom za gerontodomaćice. Time su stekle i nove vještine koje bi im trebale biti od pomoći pri pronalasku poslova na tržištu rada.

-Nadamo se da će uskoro biti i novi natječaj za ovakav projekt, a neke najave govore i o produženju roka na čak tri godine. To bi bilo svima u interesu jer korisnici već postavljaju pitanja hoće li se i kada s projektom nastaviti- rekao je načelnik Općine Bistra Danijel Drviš.

Općini Bistra u ovom projektu parteri su bili i Centar za socijalnu skrb Zaprešić i HZZ, regionalni ured Zagreb.