U Bistri se priprema otvaranje tržnice

Načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić pokrenuo je inicijativu za otvaranje sajma na parkiralištu Sportsko rekreacijskog centra Bistra

Prema posljednjim podacima na području Općine Bistra i dalje je 5 oboljelih od korona virusa, a prema epidemiološkim izvidima bolest je stigla s područja Donje Stubice. Za sada nije bilo znakova lokalne transmisije između mještana na području općine, a nešto manje od 30 ljudi je u samoizolaciji i mogućnost povećanja broja oboljelih nije isključena.

Kako bi se pomoglo mještanima i gospodarstvu, Općinsko vijeće Općine Bistra je na prijedlog načelnika Krešimira Gulića donijelo Odluke o izvanrednom subvencioniranju troškova dječjeg vrtića za mjesec ožujak i travanj te Odluku o privremenom oslobođenju od obveze plaćanja komunalne naknade.

Za mjesec ožujak subvencionira se pola ukupne cijene koju inače plaćaju roditelji, odnosno 392,50 kn za 1. dijete, odnosno maksimalno 300 kuna za 2. i 3. dijete mlađe od 3 godine, odnosno puni iznos učešća roditelja za 3. dijete starije od 3 godine. Za travanj Općina Bistra preuzima sto posto subvencije ukupnog učešća roditelja, odnosno 785 kuna maksimalno za 1. dijete, odnosno maksimalno 600 kuna za 2. i treće dijete mlađe od 3 godine. Gospodarstvenici kojima je obustavljen rad odlukom Stožera CZ RH se u potpunosti oslobađaju plaćanja komunalne naknade ili im je radi toga obustavljen rad u pretežitom dijelu poslovne aktivnosti, a ostalima će se iznos komunalne naknade umanjiti za 30 posto. Osim toga, načelnik Općine Bistra Krešimir Gulić pokrenuo je inicijativu za otvaranje sajma na parkiralištu Sportsko rekreacijskog centra Bistra.

-Ovim putem pozivam sve OPG-ove i poljoprivredne obrte s područja naše općine koji su zainteresirani za prodaju svojih poljoprivrednih proizvoda da se jave u općinu Bistra i pošalju zahtjev na e-mail: [email protected] U zahtjevu treba navesti naziv i adresu OPG-a ili obrta, popis proizvoda koje će prodavati i navesti dan ili dane u tjednu u kojima bi vršili prodaju svojih proizvoda. Za sve OPG-ove i poljoprivredne obrte s područja općine Bistra štandovi su besplatni. Svoje poljoprivredne proizvode moći će prodavati i OPG-ovi koji nisu s područja naše općine, ako takve poljoprivredne proizvode ne nude OPG-ovi i poljoprivredni obrti s područja općine Bistra- rekao je načelnik Krešimir Gulić.