Tvrtka Turković otvorila kamenolom na području Gline

Za eksploataciju mineralne sirovine na polju Slatina, tvrtka je dobila koncesiju na 17 godina
Image00001-1-1

Tvrtka Turković iz Velike Gorice otvorila je u blizini Gornjeg Klasnića na području Grada Gline kamenolom E. P. Slatina. Naime, spomenuta se tvrtka bavi cestogradnjom i proizvodnjom građevinskog kamena, a za eksploataciju mineralne sirovine na polju Slatina dobila je koncesiju na 17 godina.

Riječ je o građevinskom materijalu, tamponima i agregatima za proizvodnju asfalta, a u kamenolomu će biti zaposleno 10-tak ljudi. Ovo je trenutno treći kamenolom u funkciji na području Grada Gline, što će umnogome doprinijeti i jednostavnijem održavanju preko 500 kilometara državnih, županijskih i lokalnih cesta.

Tom je prigodom vodstvo tvrtke Turković organiziralo svečanost otvorenja u restoranu “Petrova gora” u Termama Topusko, gdje je direktor Zlatko Turković okupljene upoznao s budućim poslovnim planovima. Otvorenju je nazočio i župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić, koji je u kamenolomu prepoznao veliki potencijal za širenje djelatnosti i otvaranje novih radnih mjesta.

-Ovo područje naše županije, koje je bogato prirodnim sirovinama, dobilo je novo poduzeće. Očekujemo da će ovaj pothvat otvoriti nova radna mjesta, ali i da će poduzeće zajedno s tvrtkama s područja Gline i Županije ostvariti dobru poslovnu suradnju. Kamenolom pruža velike mogućnosti i vjerujem da će posao nastaviti razvijati, rekao je župan Žinić te koncesionarima poželio mnogo poslovnog uspjeha.

Gospodarstvo
Grad
Hrvatska
Velika Gorica
Zagrebačka županija