Tvrtka Asemo iz Vrbovca među dobitnicima priznanja “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom”

Priznanje za prošlu godinu dobilo je šest poslodavaca

Marko Prpić/PIXSELL

Priznanja “Poslodavac godine za osobe s invaliditetom 2021.” dobilo je šest poslodavaca, a ministar rada Marin Piletić rekao je kako su oni prešli s riječi na djela i pozitivnim primjerom pokazali da se izvrsni rezultati mogu postići uključivanjem najranjivijih skupina.

Riječ je o poslodavcima koji prednjače u zapošljavanju osoba s invaliditetom i pružaju jednake prilike za zapošljavanje, obrazovanje, napredovanje i sigurnost svih zaposlenika. Također, ti poslodavci upravljaju poslovanjem na društveno odgovoran način.

U kategoriji mikro poslodavac priznanje je dobila tvrtka Asemo d.o.o. iz Vrbovca, a u kategoriji mali poslodavac Data Link d.o.o. iz Bjelovara. U kategoriji srednji poslodavac priznanje je dobila Očna optika Oculus, obrt za optičke usluge i trgovinu iz Osijeka.

U kategoriji veliki poslodavac priznanje je dobio 3. maj brodogradilište d.d. iz Rijeke, a u kategoriji poslodavac javnog sektora Split Parking d.o.o. U kategoriji primjer dobre prakse priznanje je dobila tvrtka Bomark pak d.o.o. iz Ludbrega.

Njih su za najbolje poslodavce za 2021. izabrali Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska udruga poslodavaca, Institut za razvoj tržišta rada, Portal Moj Posao i Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske – SOIH.

– Vjerujem da će sljedeće godine konkurencija biti još veća, a u međuvremenu naša je zadaća pronaći najbolja rješenja za dodatno osnaživanje položaja osoba s invaliditetom u društvu, istaknuo je ministar Marin Piletić koji se nazočnima obratio putem videa.