Udruga gradova

TURK NAKON SASTANKA U VLADI: Za regionalnu upravu najvažnije cijene energenata

Cijene električne energije, prema novom paketu Vladinih mjera, ostaju nepromijenjene do kraja rujna, dok cijene plina ostaju do travnja iduće godine
Sastanak o sufinanciranju rada hitne medicine za Zaprešić i okolne općine Jurica Galoić/PIXSELL

Predsjednik Udruge gradova Željko Turk izjavio je nakon sastanka s premjerom Andrejem Plenkovićem oko novog paketa mjera za ublažavanje inflacije, kako su za regionalnu upravu i samoupravu najvažnije cijene energenata, a one se do daljnjega neće mijenjati.

Cijene električne energije, prema novom paketu Vladinih mjera, ostaju nepromijenjene do kraja rujna, dok cijene plina ostaju do travnja iduće godine.

-Ono što je najbitnije za regionalnu upravu i samoupravu su cijene energenata, koje su najveći trošak naših proračuna. Te mjere ostaju i dalje- rekao je Turk.

-Za jedinice lokalne samouprave najveći segment troškova su troškovi struje i plina za dječje vrtiće škole, gradsku upravu, komunalna poduzeća. Za nas je najbitnije da ne dovodimo u pitanje opstojnost naših proračuna- kazao je gradonačelnik Zaprešića-

Novi paket Vladinih mjera vrijedan je 1,7 milijardi eura i uključuje niz socijalnih mjera i poticaja za gospodarstvo, istaknuo je.

Porez na dohodak nije bila tema razgovora s predsjednikom Vlade, dodao je Turk.

Osim Turka, na sastanku s premijerom Plenkovićem bili su predsjednik Hrvatske zajednice općina Božo Lasić i predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić.

Hrvatska
Politika