Turističko-informativni centar otvara svoja vrata u Novim dvorima

Muzej Matija Skurjeni u Novim dvorima postat će domom Turističko-informativnog centra Turističke zajednice grada Zaprešića
10.11.2014., Zapresic – Tabla s nazivom grada.
Photo: Borna Filic/PIXSELL

Muzej Matija Skurjeni u Novim dvorima postat će domom Turističko-informativnog centra Turističke zajednice grada Zaprešića. Prvi put će Zaprešić dobiti centar za posjetitelje, a inicijativu Turističke zajednice odmah su podržali Grad Zaprešić i Muzej Matija Skurjeni.

Turističko-informativni centar nalazit će se u prizemlju Muzeja zauzimajući prostor desno od ulaza, ne zatvarajući vizuru samog ambijenta u kojem će se i dalje nalaziti dio izložbe Skurjenija. Prizemlje muzeja Matije Skurjenija tako će dobiti novi izgled, a cijeli Muzej bolju vidljivost na kojoj će zajedno raditi sa stručnim službama turističke zajednice.

-Otvaranje turističko-informativnog centra u Novim dvorima označit će prekretnicu za Nove dvore. On će biti sjajna platforma za kreiranje novih turističkih proizvoda na području Novih dvora, ali isto tako i oživljavanje samog Jelačićevog posjeda. Vjerujem kako ćemo kroz TIC moći bolje i učinkovitije usmjeravati razvoj jedne od naših glavnih turističkih atrakcija- rekao je direktor Turističke zajednice grada Zaprešića Toni Ganjto najavljujući otvaranje centra za posjetitelje.

U Turističko-informativnom centru posjetitelji će moći dobiti raznolike materijale, karte i brošure o Novim dvorima, Zaprešiću, Zagrebačkoj županiji i Hrvatskoj, te ono što je najvažnije, sve informacije o našem kraju koje će im pružiti informatori Turističke zajednice. Informatori će biti studenti koji će proći posebnu edukaciju, a suradnja će biti ostvarena, između ostalih, i sa studentima studija Menadžmenta u kulturi zaprešićkog Veleučilišta Baltazar, ističu iz Turističke zajednice.

Također, u turističko-informativnom centru moći će se kupiti suveniri s motivima Zaprešića, a predstavljanje nove palete suvenira Zaprešića pod nazivom “Smart Souvenirs” najavljeno je zajedno sa svečanim otvorenjem, 16. listopada.

Grad
Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija
Zaprešić