TRSEK MOJ DAJ SE ZBUDI: Zaprešićani Vincekovo proslavili na OPG-u Đurinski

Nakon ceremonije u vinogradu fešta se nastavila uz srneći paprikaš, kuhane kobase, pjesmu i vrhunsko vino

Udruga vinara i vinogradara zaprešićkog kraja „Trilikum“ obilježila je blagdan sv. Vinka u vinogradu njihova predsjednika i vlasnika OPG Đurinski – Stjepana Đurinskog. Kako i regule nalažu, okupljanje je započelo u vinogradu uz pjesmu i dobrodošlicu domaćina, a budući da je vrijeme bilo hladno dobro je došlo vruće kuhano vino. Oni hrabriji, naravno, uživali su u odličnom vinu iz domaćinova podruma.

Ovoj manifestaciji nazočili su i zaprešićki gradonačelnik Željko Turk te njegov zamjenik Alan Labus, načelnik Općine Pušća Filip Bernardić, a blagoslov vinograda i okupljenih obavio je župnik Franjo Tkalčec. Uvodne riječi okupljenima uputio je Miljenko Šoštarić u ime Udruge Trilikum, a gromoglasnu najavu prvog ovogodišnjeg orezivanja vinograda dali su članovi Kuburaške udruge ban Jelačić.

-Drago mi je da smo se okupili u ovom broju kako bi obilježili ovaj blagdan, kako bi obilježili početak radova u vinogradu. A nema ljepšeg načina nego kad imaš velik broj prijatelja uz sebe, kad imaš dobru atmosferu i pjesmu. Stoga i zahvala članovima KUD-a Hruševec Kupljenski koji su nas dočekali s pjesmom unatoč hladnoći, a rezanjem ovih prvih trsova želimo da vinogradarska godina bude uspješna te da smo krajem godine uz blagdan sv. Martina svi zadovoljni- rekao je Stjepan Đurinski.

U orezivanju prvih trsova domaćinu je ruke dao i gradonačelnik Željko Turk, član Udruge i vinogradar, a cijela obitelj Đurinski sudjelovala je u kićenju vinograda suhim mesom koje treba simbolizirati bogatstvo i veličinu grozdova u vinogradu, dok je sam domaćin zalijao trsove starim vinom.

Nakon ceremonije u vinogradu fešta se nastavila uz srneći paprikaš, kuhane kobase, pjesmu i vrhunsko vino.