Traže se kandidati za članove kulturnih vijeća Zagrebačke županije

Rok za podnošenje prijedloga je 11. ožujka
folklor

Zagrebačka županija uputila je ustanovama u kulturi, umjetničkim organizacijama i udrugama te drugim fizičkim i pravnim osobama koje obavljaju djelatnost u području kulture i umjetnosti javni poziv za predlaganje kandidata za članove kulturnih vijeća Zagrebačke županije. Rok za podnošenje prijedloga je 11. ožujka.

Javnim pozivom odlučit će se o novom sazivu Kulturnog vijeća za kulturno i umjetničko stvaralaštvo i Kulturnog vijeća za folklor i tradicijsku kulturu, a članovi se biraju na vrijeme od četiri godine. Oba vijeća nadležna su za područja kulturne djelatnosti, kulturno-umjetničko stvaralaštvo, djelatnost zaštite, očuvanja i održivog upravljanja kulturnom zaštitom i transverzalna područja.

Za članove navedenih kulturnih vijeća mogu se predlagati kulturni djelatnici, stručnjaci i umjetnici s područja Zagrebačke županije, a koji su svojim dosadašnjim dostignućima i poznavanjem problema vezanih uz utvrđivanje i provedbu kulturne politike mogu pridonijeti ostvarivanju ciljeva zbog kojih su vijeća osnovana.

Tekst javnog poziva nalazi se OVDJE.

Hrvatska
Ostalo
Zagrebačka županija