Tonči Stipanović deveti, Filip Juričić 18. na Europskom jedriličarskom prvenstvu

U francuskom Hyeresu završilo je Europsko prvenstvo klase ILCA7
tonči stipanović Sanjin Strukić/PIXSELL

Osvajač dvije srebrne olimpijske medalje u klasi Laser, hrvatski jedriličar Tonči Stipanović zauzeo je deveto mjesto na Europskom prvenstvu klase ILCA7 održanom u francuskom Hyeresu, dok je njegov klupski kolega iz Mornara Filip Juričić zauzeo 18. poziciju.

Prvo mjesto zauzeo je Cipranin Pavlos Kontides, koji je također član Mornara, drugi je bio Britanac Michael Beckett, dok je treće mjesto zauzeo Finac Kaarle Tapper.

– Ovo Europsko nije za mene išlo u najboljem smjeru, kako sam se nadao i za što sam se spremao. Izrazito teška regata, početak sam dosta dobro otvorio i bio u borbi za sami vrh, jako blizu s bodovima i konstantno jedrenje. Zadnja tri dana finala se sve preokrenulo, imali smo drugačije uvjete na moru i to je donijelo jednu nestabilnost generalno svima, ali ja sam tu kiksao jedan plov više koji nisam uspio odbaciti i to me spustilo u ukupnom plasmanu. Sve u svemu, odlična je sezona iza mene, s najbolje ostvarenim rezultatom i drugim jako dobro odjedrenim regatama tako da me ova jedna loša regata neće zaustaviti. Slijedi mali odmor i nastavak priprema za iduću sezonu jer je Europsko prvenstvo već u Andori u ožujku, a popratno s tim svjetski kupovi i Svjetsko prvenstvo iduće ljeto koje će biti prvo kvalifikacijsko jedrenje za Pariz 2024, rekao je Jurišić.

– Nije pretjerano dobar rezultat, ali nije toliko ni loš, međutim to nije ono što mene zadovoljava i za što sam se spremao. Očekivao sam puno više, ali nije išlo jednostavno i lagano. Bilo je tu dosta krivih odluka zbog kojih sam imao tri dosta loša mjesta s kojima se ne možeš boriti s najboljima, tako da za kraj sezone imamo deveto mjesto na Europskom prvenstvu. Kratak odmor, okreće se nova stranica i kreće s pripremama za novu sezonu, kazao je Stipanović.

Hrvatska
Sport