Tomo Medved: Nova Vlada bit će čimbenik sigurnosti i stabilnosti Hrvatske

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved najavio je da će od sutra započeti s razgovorima s potencijalnim koalicijskim partnerima i pripremama za formiranje nove Vlade
Zagreb: Doček izbornih rezultata u stožeru HDZ-a Sanjin Strukić/PIXSELL

Zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved najavio je da će od sutra započeti s razgovorima s potencijalnim koalicijskim partnerima i pripremama za formiranje nove Vlade.

– HDZ će od sutra započeti pripreme za formiranje nove Vlade. HDZ će biti nositelj formiranja Vlade i ona će u konačnici biti čimbenik sigurnosti i stabilnosti Hrvatske, rekao je Medved novinarima u izbornom stožeru u Arheološkom muzeju nakon prvih neslužbenih rezultata DIP-a.

Poručio je kako će započeti razgovore s koalicijskim partnerima koji svjetonazorski i programski podupiru HDZ.

Medved smatra kako zemlji treba stabilna Vlada ali i da nemaju previše vremena, s obzirom na okolnosti u kojima živimo i posljedice koje očekujemo zbog pandemije koronavirusom.

Čestitajući svim političkim opcijama koje su ušle u Hrvatski sabor, istaknuo je da je HDZ na ovim izborima dobio veliku potporu hrvatskog naroda, koju iščitavaju kao obnovljeno povjerenje koje su s građanima komunicirali tijekom kampanje.

Poručio je i kako nakon uspješnog četverogodišnjeg mandata Vlade HDZ-a i predstavljanja programa “Sigurna Hrvatska”, hrvatski narod prepoznao HDZ kao riješene kojemu poklanja svoje povjerenje za vođenje zemlje u iduće četiri izazovne godine.

– Pokazali smo da se znamo nositi sa svim poteškoćama. Pandemija Covida-19 i potres u Zagrebu stavili su pred nas teške izazove i u tim trenucima Vlada pod vodstvom Andreja Plenkovića odgovorno se odnosila i donosila pravovremene i odgovarajuće odluke, ocijenio je.

Hrvatska
Politika