Tomislav Okroša u Dobro jutro, Hrvatska prezentirao rezultate svoga rada: Maksimalno iskorištavamo EU fondove

U današnjoj emisiji Dobro jutro, Hrvatska gostovali su načelnik Općina Dubrava Tomislav Okroša te njegov kolega iz Općine Postira, Siniša Marović. Riječ je o mladim načelnicima koji su prikazali sve rezultate svoga rada i uspjehe koje su ostvarili u svom mandatu, a u prvom redu u korištenju sredstava iz fondova Europske unije koji su im na raspolaganju.

-Općina maksimalno iskorištava EU fondove pa će tako kroz projekt izgradnje nove vodoopskrbne mreže u duljini 53 kilometara svim stanovnicima omogućiti besplatno priključivanje- s ponosom je istaknuo načelnik Dubrave Tomislav Okroša, koji je velike mjere usmjerio prema mladima.

-Veseli podatak da je prošle godine bilo rođeno 50-ak mališana i sretni smo što smo povećali naknadu za novorođenčad za 100 posto te vjerujem da će natalitet biti u uzlaznom trendu- kazao je Okroša.

Iako, danas Općinu Dubrava mnogi zamjenjuju sa zagrebačkom Dubravom, načelnik je ponosan na svoju lokalnu jedinicu koja je među većima u Hrvatskoj.

–Dubrava je stari kraljevski i saborski grad, prvi spomen je naselja još iz 11. stoljeća. Kada je osnovana Zagrebačka biskupija, kralj joj je dao posjed Dubrava. U 16. stoljeću je bilo iznimno turbulentno razdoblje jer smo bili sama granica ‘predziđa kršćanstva’ u borbi protiv Turaka– objasnio je načelnik.

Upravo po svome radu i angažiranosti u samo dvije godine na području Dubrave pokrenute su brojne značajne investicije kojima je poboljšan standard svih mještana općine. Veliku podršku u realizaciji svih projekata, kao i onih koji se planiraju načelnik je imao od svojih suradnika, jer samo sinergijom može se postići pomak prema naprijed, a primjer Dubrave to pokazuje. 

Gostovanje načelnika Tomislava Okroše možete pogledati OVDJE